Pili Yüzde 100 Şarj Etmeyin

Morgan'ın ilk önerisi, iPhone'unuzu asla %100 şarj etmemeniz ve gece boyunca şarjda bırakmamanız yönünde. Pili yüzde 80'e kadar şarj etmeniz yeterli. Pillerin sürekli yüzde 100 şarj olmaları halinde kimyasal yaşlanmalarının hızlanabileceği belirtiliyor.

"Pil Sağlığı" Ayarlarını Optimize Edin

Morgan, "Ayarlar" menüsünden "Pil", ardından "Pil Sağlığı ve Şarj Etme" seçeneğine giderek "İyileştirilmiş Pil Şarjı" özelliğini aktif etmenizi öneriyor. Buna ek olarak, şarj limitini yüzde 80 olarak ayarlayabilirsiniz.

Bilim İnsanları da Katılıyor

Avustralya'daki CQUniversity'den Doçent Ritesh Chugh da benzer bir görüşü destekliyor. Telefonları geceden sabaha kadar şarjda bırakmanın pil ömrünü hızlı bir şekilde tüketebileceğini belirtiyor.

Arka Plan Uygulamalarına Dikkat!

Morgan, "Arka Planda Uygulama Yenile" ayarını kapatarak kullanılmayan uygulamaların arka planda çalışmasını engellemenizi tavsiye ediyor. "Düşük Güç Modu" seçeneği de pil ömrünü uzatmada etkili olabilir.

Konum Servislerini Kapatın

Uygulamaların konum servislerini kullanmasını kısıtlamak da pil ömrünü uzatmada etkili. "Gizlilik ve Güvenlik" altındaki "Takip Etme" ayarlarından hangi uygulamaların konum bilgisi alabileceğini kontrol edebilirsiniz.

Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat

Diğer Öneriler

Morgan'ın diğer önerileri arasında telefon parlaklığını azaltmak, Siri ve Bluetooth'u gereksiz yere kullanmamak yer alıyor. Bu adımlar, telefon deneyiminizi etkileyebilir, ancak pil ömrünüzü uzatacaktır.