İçişleri Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı İçişleri Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davada, hakkında siyasi yasak ve hapis cezası isteniyor. Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada İmamoğlu'nun yanı sıra Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam da aynı dosya kapsamında yargılanıyor. Ancak, mahkeme, duruşmayı 31 Mayıs tarihine erteledi.

İçişleri Bakanlığı'nın, İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde gerçekleşen bir ihaleyle ilgili başlattığı inceleme sonucunda, İmamoğlu ve diğer isimlerin "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla karşı karşıya oldukları belirtiliyor. İddianamede, kamunun 250 bin lira zarara uğratıldığı iddia ediliyor ve İmamoğlu dahil 7 kişi hakkında 3 ila 7 yıl arasında değişen hapis cezaları ve siyasi yasak talep ediliyor.

Davaya ilişkin üçüncü duruşma, 31 Mayıs 2024 tarihine ertelendiği için, İmamoğlu'nun ve diğer sanıkların kaderi, önümüzdeki günlerde yeniden belirlenecek.