MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı

Antalya'da bir ilkokulda görev yapan öğretmen Mahmut K., 27 öğrenciye cinsel istismarda bulunmak suçlamasıyla yargılandığı davada 636 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, aynı dava kapsamında öğretmenlikten men edilen Mahmut K.'nın geçen yıl bir çocuğa daha benzer suçu işlemesi üzerine 15 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme dosyanın eksik olması nedeniyle 6 çocuğun raporunun istinafta döndüğünü belirtti.

Mahmut K.'nın görev yaptığı okulun müdürü, 2 müdür yardımcısı, öğretmen ve ilçe milli eğitim müdürü ise 'kamu görevlisinin suçu bildirmemesi' suçundan ikinci bir dava açıldı. 1. Asliye Ceza Mahkemesi, bu davadaki sanıklara 'kamu görevlisinin suçu bildirmemesi' suçundan 10'ar ay hapis cezası verdi.

Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği (UCİM) yetkilileri, verilen kararı olumlu bir emsal karar olarak değerlendirerek, suçu bildirmemenin suç olduğunun toplumca idrak edilmesi gerektiğini vurguladılar. Ayrıca, "Çocuklar vatandır, vatanına sahip çık" sloganıyla çocuk istismarıyla mücadeleye dikkat çekildi.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi