İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı, Hatay Havaalanı’nda Vali Mustafa Masatlı, Hatay Milletvekilleri, belediye başkanları ve kurum yöneticileri karşıladı. Antakya’da bir dizi ziyaretler yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, heyetiyle beraber MKÜ Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Spor salonunda değerlendirmelerde bulundu yetkililerden bilgi topladı.

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Bakan Yerlikaya, Antakya Gülderen Mahallesi'nde 57 bin metrekaresi kapalı olacak şekilde 122 bin metrekare alanda yapılan, temeli 24 Mart'ta atılmış olan, inşaatında son aşamaya gelen Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesine de ziyaret etti.  

Depremin birinci yıldönümünde hak sahiplerine teslimi yapılacak olan kalıcı konutlara da inceleme yapan Bakan Yerlikaya, yapımı biten binaların hak sahiplerini belirleyecek olan kura çekimi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Şubatta yapılacaığını Hatay ziyareti öncesi gerçekleşen çalışmalar hakkında da görüşme yaptı.