İYİ Parti İstanbul İl Başkanı İbrahim Özkan liderliğindeki altı İYİ Partili belediye meclis üyesi, 4 Aralık 2023 tarihinde toplanan İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun aldığı karar üzerine istifa etti. Genel İdare Kurulu, 2024 yerel seçimlerine kendi adaylarıyla girmeye karar vermiş ve bu kararı 'hür ve müstakil' bir tercih olarak açıklamıştı. Ancak, İstanbul ve Ankara'da işbirliğinin devam etmesi yönündeki görüşlerini dile getiren İYİ Partili meclis üyeleri, 2019 yerel seçimlerinde bu iki büyük şehiri kazanmanın önemine vurgu yaparak bu karara karşı çıktılar.

İbrahim Özkan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ilkeli siyasetin özü sözü bir, samimiyet ve açık fikirli olmayı gerektirdiğini belirtti. Ayrıca, geçmişte Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen kişilere yönelik olarak "belediyeleri yönetemezler" şeklindeki söylemlerin, ilkeli siyasete yakışmadığını ve güven kaybına neden olduğunu ifade etti. Özkan ve diğer belediye meclis üyeleri, demokrasinin sağlıklı işlemediği bir ortamda durmanın ve bu sürece daha fazla katkı sunmanın istenmediğini belirterek istifa ettiklerini duyurdular.

Türkiye yağış haftasına giriyor! Meteoroloji'den ülke geneli için uyarı Türkiye yağış haftasına giriyor! Meteoroloji'den ülke geneli için uyarı

Bu kararla birlikte, İYİ Parti'den ayrılan altı isim, bundan sonra İBB Meclisi'nde bağımsız olarak görev yapacaklarını kamuoyuna bildirdi. İstifalarının nedenini ülke menfaatleri ve İstanbul için ortak bir karar olarak açıklayan belediye meclis üyeleri, "hür ve müstakil" olarak İYİ Parti'den ayrıldıklarını vurguladılar.