Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, yaptığı açıklamada, yurt genelinde hava sıcaklıklarının çarşamba gününe kadar mevsim normalleri civarında seyredeceğini belirtti. Ancak çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşeceğini dile getirdi.

Doğu Anadolu'da Çığ Tehlikesi

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, özellikle Şırnak, Hakkari, Bitlis ve Van çevrelerinde güçlü kar yağışı bekleniyor. 

4 Bölgeye Kritik Uyarı

Macit, çarşamba gününden itibaren yurdun yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisine gireceğini ifade etti. Yağışların öncelikle yağmur şeklinde başlayacağını, perşembe ve cuma günleri ise İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri ve Akdeniz'in yüksek kesimlerinde kar şeklinde görüleceğini belirtti.

Mevsim Normallerine Dönüş

Mart Kapıdan Baktırıyor

Gelecek üç gün içinde, mart ayının soğuk yüzünü göstereceği belirtiliyor. Gece sıcaklıklarının ülke genelinde düşeceği, iç kesimlerde ise sıcaklıkların sıfırın altına ineceği tahmin ediliyor. Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı bekleniyor.

Türkiye yağış haftasına giriyor! Meteoroloji'den ülke geneli için uyarı Türkiye yağış haftasına giriyor! Meteoroloji'den ülke geneli için uyarı

Büyükşehirlerde Hava Durumu

Ankara'da çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren başlayacak kar yağışının, perşembe ve cuma günleri aralıklarla devam edeceği öngörülüyor. İstanbul ve İzmir'de ise hafta boyunca sağanak yağışların hakim olacağı ve sıcaklıkların 4-5 derece düşeceği DE bildirildi.