İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Valiler Toplantısı'na katılarak, valilere mali disiplin konusunda önemli çağrılarda bulundu.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği Valiler Toplantısı'na katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Paylaşımında, tasarruf tedbirlerine sıkı uyum, harcamaların verimli yönetilmesi, yereldeki kamu yatırımlarının yakın takibi, kayıt dışı ekonomiyle mücadele, sosyal yardımların etkin kullanımı ve deprem harcamaları konularında valilerin desteklerini beklediklerini ifade etti.

Şimşek, özellikle kara paranın aklanması, terörizmin finansmanı ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele konularında valilerin gösterdiği destek ve özverili çalışmaları takdirle karşıladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başta olmak üzere tüm valilere ve Bakanlık personeline teşekkür etti.

Mali Disiplini Vurgulayan Şimşek'ten Çağrı

Mali disiplini Türkiye'nin orta vadeli hedefleri arasında önemli bir yerde gördüklerini belirten Bakan Şimşek, valilerin bu konudaki rolünün büyük önem taşıdığını vurguladı. Tasarruf tedbirlerine sıkı uyum, harcamaların verimli bir şekilde yönetilmesi, yereldeki kamu yatırımlarının yakın takibi, kayıt dışı ekonomiyle mücadele, sosyal yardımların etkin kullanımı ve deprem harcamaları konularında valilerin desteğini beklediklerini dile getirdi.

Bakan Şimşek, "Bu yönde atılacak kararlı adımlar, kamu maliyesi hedeflerimize ulaşmada kritik öneme sahiptir." diyerek valilerden mali disiplini sağlama konusunda kararlı adımlar atmalarını istedi.