Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu alıp gelmeyenlerle ilgili yeni tedbirlerin devreye alınacağını duyurdu. Artık randevu onay sistemi de uygulanacak ve randevusuna gitmeyenlere belirli sürelerde yeni randevu verilmeyecek.

Bakan Koca, hastanelerde yaşanan randevu aksaklıklarının kalıcı olarak çözüleceğini belirtti. Son yıllarda hastanelerde randevu alıp gelmeyenlerin sayısının ciddi şekilde arttığını ve bunun kapasite sorunlarına yol açtığını ifade etti. Yapılan analizler sonucunda, randevu alıp gelmeyenlerin oluşturduğu atıl kapasitenin önüne geçmek için yeni tedbirlerin hayata geçirileceği bildirildi.

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu'ndan sert tepki: 'Tabelanı indir o zaman' İYİ Parti Lideri Dervişoğlu'ndan sert tepki: 'Tabelanı indir o zaman'

Buna göre, randevu alıp gelmeyenlere yeni tedbirler şu şekilde uygulanacak:

Randevu alıp gelmeyenlere 15 gün içinde yeni randevu verilmeyecek.


İki kez üst üste randevuya gitmeyenlere tüm branşlarda 15 gün randevu verilmeyecek.


Randevu alıp gelmeyenlerin, randevuya gitme onayı vermemesi durumunda, randevusu iptal edilecek ve başka bir kişiye verilecek.


Aynı kişinin aynı branşta mükerrer randevu alması engellenecek.


İkinci kez randevuya gitmeyenlerin tüm branşlarda 15 gün randevu alması kısıtlanacak.


Bu tedbirlerle, randevu alıp gelmeyenlerin oluşturduğu atıl kapasitenin minimize edilmesi ve sağlık hizmetlerinden daha etkin ve verimli şekilde yararlanılması hedefleniyor.

Ayrıca, Sağlık Bakanı Koca ayrıca Tip-1 diyabetli hastalara ücretsiz insülin sensörleri sağlanacağını duyurdu. Bu sensörlerin yerli üretimi için çalışmaların başlatıldığını ve önümüzdeki haftalarda klinik kullanıma geçileceğini belirtti.