Altın ve Para Piyasaları uzmanı ekim ayını işaret ederek, "Rüzgar tersine dönecek ve 2.000 dolar seviyesini göreceğiz" sözleri ile yatırımcıları uyardı.

Dikkat çeken açıklamalara imza atan uzman isim, gram altına yönelik şu açıklamalarda bulundu:

“Ons altında Ekim ayı itibariyle rüzgar tersine dönecek ve 2.000 dolar seviyesini göreceğiz. Yıl sonuna kadar ons altında 2.080 ve 2.150 dolar seviyelerini takip etmeye devam edeceğim. Ons altında kısa vadeli baskılanma devam etse de orta ve uzun vadede yön yukarıya doğru olmaya devam ediyor"

Gram altının fiyatının internette 1.660 TL seviyesinde görüyorsunuz. Kuyumcularda ise fiyat 1.700 TL ile 1.708 TL arasında bulunuyor. 1.700 TL altındaki rakamlar orta ve uzun vadede mutlaka alım fırsatı olarak değerlendirilmelidir. Altın borcu olan, düğün yapacak olan, elinde TL bulunduran ve altın yatırımı yapacak olanların bu fiyatların kalıcı olmayacağını ve alım yapmaları gerektiğini bilmeleri gerekir. Bir daha bu fiyatlar görülmeyecek. FED toplantısına kadar baskı olacak ve o toplantı sonrasında altın fiyatları yükselmeye başlanacak.”

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

''2024 YILINDA 2500 TL VE ÜZERİNDEKİ RAKAMLARI GÖRMEYE HAZIRLANIN''

“Ons altın tarafından baskılanma devam etse de dolar güçlü durduğu için gram altında düşüş görmüyoruz. Ekim ayında gram altında yeni rekorlar bizi bekliyor olacak. Eylül ayında gram altındaki her düşüş altın yatırımcısı için bir fırsat olacak. Sonrasında altında soluk almadan yükselişler meydana gelebilecek.” 

“2024 yılında gram altın için 2.500 TL ve üzerindeki rakamları göreceğiz. 2025 yılında ise gram altında 3.500 TL ve üstündeki fiyatları konuşuyor olacağız. Bu süreçte alım fırsatı da verilmeyecek. Altın yatırımı yapacak olan bu ay sonuna kadar yapmalıdır. Sonrasında ise yükselişe geçen gram altını yüksek fiyattan almak zorunda kalırsınız.”