Gazze Şeridi'nde yaşanan insani felaket giderek derinleşiyor. İsrail'in sivil yerleşim yerlerini, hastaneleri ve okulları hedef alan saldırıları ile birlikte, bölge halkı açlık ve susuzlukla mücadele ediyor. Son olarak, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle 2 çocuğun daha yaşamını yitirdiğini duyurdu.

İsrail'in sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılar nedeniyle Gazze Şeridi'nde insani yardım girişleri engelleniyor. Bu durum, bölge halkının temel ihtiyaçlarını karşılamasını giderek zorlaştırıyor. Gazze'deki Şifa Hastanesi ve Kemal Advan Hastanesi'nden yapılan açıklamalarda, yetersiz beslenme ve sıvı kaybı sonucu çocukların hayatını kaybettiği bildirildi.

BM kuruluşlarının verilerine göre, Gazze'de 378 bin kişi Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) ölçeğinde "felaket" olarak adlandırılan 5. seviye, 939 bin kişi de "acil durum" olarak bilinen 4. seviye açlıkla karşı karşıya bulunuyor.

Gazze Şeridi'ndeki akut gıda güvensizliği Dünya Sağlık Örgütü'nün "kritik" olarak nitelediği yüzde 15 çıtasını aşarak yüzde 16,2'ye ulaştı. Bölgede 6 ila 59 ay arasındaki çocuklarda akıt gıda güvensizliği oranında ciddi bir artış yaşanıyor.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 29 bin 954 Filistinli öldürüldü, 70 bin 325 kişi yaralandı.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.