Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik raporunu paylaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gereksiz Harcamaları Azaltacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gereksiz Harcamaları Azaltacağız

Kredi derecelendirme kuruluşundan gelen duyuru kapsamında, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun "B"den 'B+'ya çıkarıldığı , not şekliinin ise "pozitif" olarak değerlendirildiği belirtildi.

Söz konusu değerlendirmede, not yükseltimin makroekonomik ve dış kırılganlıkları düşürmede para politikası sıkılaştırmasının tahmin edilenden daha çok önden alınması da eklenmek üzere, Haziran 2023'teki değişimden bu yana hayata geçirilen politikaların sağlamlığına ve etkinliğine olan güvenin çoğalmasına bağlı olduğunu söyledi.

Enflasyon tahminlerinin azaldığı ve dış likidite tehlikelerin düştüğü söylenilen duyuruda, bu olsyın daha olumlu dış finansman koşulları, artan rezervler, düşük döviz korumalı mevduatlar ve daralan cari işlemler açığını yansıması olduğu vurgulandı.

Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,8 büyümesinin değerlendirildiği açıklamada, büyüme tutarının 2025'te ise yüzde 3,1'e yükseleceği söylendi.

Değerlendirmede, mart ayındaki yerel seçimlerin sonucunun politika farklılığına yol açmasının değerlendirilmediği ifadeleri kullanıldı.

Fitch Ratings, 8 Eylül 2023'te Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak test ederken, not şeklini de 2 yılın sonunda "negatif"ten "durağan"a yükseltmişti.

Fitch'in takvimi ışığında Türkiye'ye yönelik bir sonraki analizin 6 Eylül'de yapılacağı düşünülüyor.