Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said’in initiatifi ve Tunus Kızılayı’nın öncülüğünde gerçekleşen Filistin'e insanı yardım uçağı gönderildi. Yaklaşık 12 tonluk yardım malzemesi, askeri bir uçakla Mısır üzerinden Filistin'e yönlendirildi.

Tunus Kızılayı'nın öncülüğünde toplanan yardımlar

Tunus’un başkentinde toplanan ve başta tıbbi malzemeler olmak üzere çeşitli insani yardım malzemelerini barındıran bu kritik gönderi, Cumhurbaşkanı Kays Said’in çağrısı üzerine gerçekleşti. Yardımın içeriği ve miktarı hakkında Tunus Cumhurbaşkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve malzemelerin, Filistin Kızılayı’nın talepleri doğrultusunda belirlendiği bilgisi verildi.

Yardım sürecinde kritik rol oynayan Tunus Kızılayı, Filistinli mevkidaşı ile yakın iş birliği içinde hareket ederek, bölgedeki insani krize yönelik bir yardım operasyonu yürütüyor.

Gelecek yardımlar

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, önümüzdeki günlerde Filistin'e yönelik ek yardım uçaklarının daha gönderileceği bilgisi paylaşıldı.