FETÖ'nün Güncel Kripto Rehberi Deşifre Oldu!

Antalya'da yürütülen soruşturma, FETÖ'nün güncel yapılanmasına dair çarpıcı detayları gün yüzüne çıkardı. Terzi Bülent Duman'ın işyerinde örgütsel toplantılar düzenlendiği ve kurban parası adı altında para toplayıp örgüt üyelerine aktarıldığı tespit edildi. Operasyon sonucu tutuklanan 12 kişinin arasında bulunan Duman'ın, daha önce deşifre olmadığı için örgütte etkin bir rol üstlendiği belirlendi.

CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün "Makas" operasyonunda, FETÖ'nün güncel yapılanması üzerine yürütülen detaylı soruşturma, örgütün yeni taktiklerini ortaya koydu. Örgütün, Türkiye'yi İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç bölgeden yönetmeye çalıştığı, yurt dışındaki beyin takımının planlarını gizli haberleşme yöntemleriyle ülke içindeki üyelere aktardığı ve finansal yapılanma adı altında örgüt üyelerine yardım ettiği belirlendi.

Operasyon sırasında elde edilen bilgilere göre, örgüt mensuplarının gizli toplantılar ve para alışverişlerini gerçekleştirmek için özel yöntemler geliştirdiği ortaya çıktı. Ayrıca, örgüt üyelerine polis takibinden kaçınma, gizlilik ve dikkat çekmemek adına bir kripto rehber hazırlandığı belirtildi.

GÜNCEL YAPININ KRİPTO REHBERİ

Ayrıca FETÖ'nün yurt içinde bulunan mensuplarına polis takibinden kurtulmak, dikkat çekmemek ve yakalanmamak adına bir rehber oluşturduğu, uyulması gereken kuralları, alınması gereken tedbirleri ve birbirleriyle olan iletişim şekillerine kadar belirleyerek örgütsel gizlilik adımlarını uygulamasını istediği soruşturma kapsamında alınan ifadelerde gözler önüne serildi. O rehber de şunlar yer aldı:

Bulunduğunuz ilde ikamet edin, bir işiniz olsun
Yapı dışında olan şahıslara uzak ve mesafeli durun.

Gizemli bir havanın oluşmasının önüne geçin.
Komşuluk ilişkilerine dikkat ederek, örgütü savunan her türlü konuşmadan kaçının, evlerde örgüte ait yayınlar bulundurmayın.

Muhakkak kendi üstünüze kayıtlı numara kullanın.
Örgütsel görüşmeleri bu telefondan ama kesinlikle internet tabanlı programlarla yapın. Görüşmeleri kısa ve öz yapın.
Cep telefonu ya da bilgisayarların temizliklerinin sık sık yapın.
Banka hesapları üzerinden izah edilemeyecek para alışverişleri olmasın.

Yardım edilen ailelerle görüşmeler asgari düzeyde ve gizlilik içinde yürütülsün.
Görüşmeleri ve örgütsel alışverişleri, müzahir esnaf işletmelerinde yapın.