FETÖ mensuplarının, illegal kaçışlarını organize etmek için başkaları adına açılan cep telefonu hatlarını kullandığına dair yeni bir gelişme ortaya çıktı. Sabah Gazetesi'nden Halit Turan'ın haberine göre, Türkiye'de geçen yıl yapılan genel seçimlerden istediğini alamayan FETÖ, örgütte kritik ve mahrem yapılarda görev almış isimleri yurtdışına kaçırmaya başladı.

Yapılan güncel soruşturma, haklarında yakalama kararı olan ve davaları yakın zamanda sonuçlanacak olan örgüt üyelerinin illegal kaçışlarını organize etmek için başkalarına adına açılan GSM hatlarını kullandığını ortaya koydu. Polisin yaptığı sinyal analizi sonucunda, kaçış rotasının Antalya'dan başlayıp Yunanistan'a kadar uzandığı belirlendi.

Sazan Sarmalı Dolandırıcılığına Karşı Emniyet Harekete Geçti! Çok Ucuza Buldum Demeyin Sazan Sarmalı Dolandırıcılığına Karşı Emniyet Harekete Geçti! Çok Ucuza Buldum Demeyin

Örgütün, yurt içindeki mensuplarına ülkeyi terk etmeleri yönünde çağrıda bulunduğu ve kaçış organizasyonlarında 'hicret' algısı yaratmaya çalıştığı bildirildi. Örgütün kaçışlarda önceliği kritik pozisyonlardaki ve risk altındaki üyelerine verdiği ve diğerlerinin kendi imkanlarıyla kaçmalarının istendiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre, örgüt yöneticileri önemsiz gördükleri üyelerin kaçışıyla ilgili sorumluluk alınmaması yönünde talimat verdi. Ayrıca, kaçmaya çalışan örgüt üyelerinin başkalarına adına açılan GSM hatlarını kullandığı ve polisin takibi sonucu bu hatların ele geçirildiği belirtildi.

Haberde ayrıca, kaçış rotasının tespit edilmesiyle ilgili detaylar da yer aldı. Örgüt üyelerinin Antalya'dan başlayıp İstanbul, Edirne ve Yunanistan'a kadar olan güzergahı kullandıkları ve kaçışlarında önceden belirlenmiş yardımcılar tarafından desteklendikleri ifade edildi.