Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okullara sıra, masa ve dolap gibi donatı malzemeleri üreterek okulların ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Ayrıca il genelindeki park ve bahçelere oturma bankı, çardak ve kameriye gibi ürünler de üretiliyor. Bu üretimler, öğrencilere mesleki tecrübe kazandırmanın yanı sıra okulun da gelirini artırıyor.

Okul boşaltılıp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dönüştürülecek iddiası Okul boşaltılıp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dönüştürülecek iddiası

Mardin Valiliği ile yapılan protokolle Mobilya ve İç Mekan Tasarımı ile Metal Teknolojisi alanlarında eğitim gören öğrenciler, öğretmenlerinin gözetiminde yaptıkları üretimle hem para kazanıyor hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Öğrencilerin yaptığı üretimlerle okulun yılın ilk iki ayında sağladığı ciro 11 milyon lirayı buluyor.

Fabrika Gibi Okulun Iki Aylik Cirosu 11 Milyon Lira (1)

Okul müdürü Bülent Yıldız, öğrencilerin hem mesleki becerilerini geliştirdiğini hem de döner sermaye işletmesi olarak elde edilen kardan pay aldığını belirtiyor. Öğrencilerin, bu şekilde kamu sektörüne hizmet ettiğini ve özel sektörden ciddi talep gördüğünü ifade ediyor.

Öğrencilerden Şiyar Deniz, okulda aldıkları eğitimle gelecekte mobilya dükkanı açmayı planladığını dile getirirken, bir diğer öğrenci Abdulkerim Şimşek de meslek öğrenmenin ve zamanlarını faydalı bir şekilde geçirmenin keyifli olduğunu belirtiyor. Bu proje, öğrencilere pratik iş deneyimi kazandırdığı gibi, ekonomik anlamda da okulların gelirini artırarak eğitim kalitesine katkı sağlıyor.