TBMM Genel Kurulu, nisan ayında yoğun bir mesai ile çalışacak. Özellikle enerji ve turist rehberliği alanlarında düzenlemeler içeren iki kanun teklifinin yanı sıra yeni anayasa konusunda da görüşmeler yapılacak.

Enerji sektöründe önemli düzenlemeler içeren Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşüleceği Genel Kurul'da, yerli üretim ve ithal edilen doğal gazın sıvılaştırılarak LNG olarak dünya piyasalarına sunulması gibi konular ele alınacak. Ayrıca enerji verimliliğini artırmak için hazırlanan projelere destek verilmesi ve yenilenebilir enerji alanlarının belirlenmesine ilişkin düzenlemeler de bu teklif kapsamında değerlendirilecek.

İzmir'de yoğun bakımdaki hastaya cinsel saldırıda bulunan hemşirenin cezası belli oldu İzmir'de yoğun bakımdaki hastaya cinsel saldırıda bulunan hemşirenin cezası belli oldu

Turist rehberliği ve seyahat acentelerine ilişkin düzenlemeler içeren diğer bir kanun teklifi ise Türkçe turist rehberliği yapma koşullarını düzenliyor. Bu teklifin yanı sıra, kripto varlıklara ilişkin kanun teklifinin Meclis'e sunulması planlanıyor. Kripto varlıklarla ilgili düzenlemelerin ardından yeni anayasa çalışmalarına başlanması ve Meclis'teki tüm siyasi partilerden anayasa içeriği hakkında görüş alınması bekleniyor.