Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik kredisi başvurularıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni evlenecek gençlere yönelik faizsiz ve iki yıl geri ödemesiz 150 bin TL'lik kredi desteği için yapılan çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasına yönelik hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama

Bakan Göktaş, "Bakanlık olarak başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıklarını tamamladık. Fonun usul ve esaslarının düzenlenmesine dair Hazine ve Maliye Bakanlığının yönetmelik hazırlıkları devam ediyor." dedi. Ayrıca, evlilik kredisi programının ekonomik destek kısmının onaylanan kişilere 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunacağını belirtti.

Ancak, evlilik kredisi başvurularının ne zaman başlayacağı konusunda net bir tarih verilmedi. Göktaş, başvuru şartlarıyla ilgili olarak "18-27 yaş gibi, ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış... Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek." ifadelerini kullandı. Başvuru tarihine dair güncellemeler, ilgili makamların açıklamaları doğrultusunda takip edilecek.