Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin son 22 yılda gerçekleştirdiği kalkınma hamlesine vurgu yaparak, 2024 Yılı Yatırım Programı'nın etkili bir şekilde hayata geçirilmesi için kararlılıkla devam edileceğini ifade etti. Yılmaz, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 Yılı Yatırım Programı'nın Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı'na yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin Yüzyılı stratejisinin bir parçası olarak yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme hedeflerine devam ettiklerini vurgulayan Yılmaz, 2024 Yılı Yatırım Programı'nın hazırlıklarının, 12. Kalkınma Planı'nda belirlenen temel politika ve hedefler ile 2024-2026 dönemi Orta Vadeli Program'daki öncelikleri ve bütçe büyüklüklerini dikkate alarak yapıldığını kaydetti.

Antalya'daki Otel, Türk Müşteriden 'Milliyet Farkı Ücreti' Talep Etmişti! Bakanlıktan Açıklama Geldi Antalya'daki Otel, Türk Müşteriden 'Milliyet Farkı Ücreti' Talep Etmişti! Bakanlıktan Açıklama Geldi

Cevdet Yılmaz, projelerin belirlenmesinde seçici bir yaklaşım benimsediklerini ifade ederek, özellikle deprem riski taşıyan projelere ve ekonomiye hızla katkı sağlayabilecek sosyal ve ekonomik etkisi güçlü projelere öncelik verdiklerini belirtti. 2024 Yılı Yatırım Programı'nda kamu kurumları tarafından yürütülecek 12 binin üzerinde projenin toplam tutarının yaklaşık 7,3 trilyon TL olduğunu ifade eden Yılmaz, bu projelere tahsis edilen toplam ödenek miktarının ise 1 trilyon TL'yi aştığını dile getirdi.

Özellikle deprem tedbirlerine yönelik olarak toplam 510 milyar TL tutarında projeye yer verildiğini vurgulayan Yılmaz, 2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında en yüksek payın yüzde 31,7 ile ulaştırma-haberleşme sektörüne ayrıldığını, eğitim sektörüne yüzde 15, madencilik sektörüne yüzde 10,5, tarım sektörüne yüzde 10, sağlık sektörüne ise yüzde 9,4 pay ayrıldığını belirtti. Diğer sektörlere ise yüzde 23,4'lük bir pay ayrıldığını ifade etti.

Yatırım Programı kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na, büyüme stratejisiyle uyumlu olarak imalat sanayisi sektöründe yüzde 156 artışla 15,2 milyar TL ödenek tahsis edildiğini açıklayan Yılmaz, geçmiş 22 yılın kalkınma hamlesine vurgu yaparak, Yatırım Programı projelerini etkili bir şekilde hayata geçirme kararlılıklarını sürdüreceklerini belirtti.