Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sosyal politikaları daha da sağlamlaştırmak için, ev kadınlarına prim yardımı, her ailede bir sigortalı, Bağ-Kur primlerinin azaltılması için çalışmalara başladı.

EV KADINLARINA PRİM DESTEĞİ 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da ev kadınlarına prim desteğinde Orta Vadeli Programı değinerek görüşmelerde değerlendirmeye aldıklarını ifade etti.


Kadınlarda emeklilik yaşının anne olma, çocuk sayısına göre azalması, çalışan annelere yıpranma oranı ile hem yaş şartı hem prim desteği uygulanması değerlendirmeye alınacak.

Ev kadınlarının emekliliğine yadımcı olmak için talep ettikleri ödeyecekleri sigorta primlerinin üçte birini devlet tarafından ödenecek. En az brüt asgari ücretin (20 bin 2 lira) yüzde 32'sini, en yüksek bunun 7.5 katı kadar yatırarak isteğe bağlı sigorta başlangıcı sağlanacak.


Aylık en az isteğe bağlı sigorta primi 6.400 lira oldu. Yasal bir çalışma olması durumunda en düşük tutardan isteğe bağlı sigorta yaptıran ev kadınlarının priminin 2 bin 133 lirası devlet tarafından ödenecek.

Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama

18 YAŞINI DOLDURMA ŞARTI 
Ev kadınları doğum borçlanması, vergisiz esnaflık ve isteğe bağlı sigorta ile emekli olabiliyor. İsteğe bağlı sigorta başlangıcı için 18 yaşını doldurmak, sigorta zorunluluğu olan işlerde çalışmamak gerekli.

EN BAŞTA SOSYAL GÜVENCESİ BULUNMAYAN
Uygulanacak çalışmada sosyal güvencesi ve primi bulunmayan  ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta sistemine dâhil olmasına yadımcı olunacak. Ev kadınlarına daha az prim ödeyerek daha erken emeklilik fırsatı doğacak.

Ev kadınlarına sosyal güvence ve emeklilik hakkı anneler için daha kolay olacak. Çocuk sahibi olanlar isteğe bağlı sigorta başlattığında kendilerine sağlanacak prim desteğinin yanında erken emeklilik hakkı da sağlamış olacaklar.