Türkiye'de kırmızı et satışları, alım gücünün düşmesiyle birlikte önemli ölçüde azaldı. Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği'nin (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan'ın açıklamalarına göre, et fiyatlarındaki son artışlar, sektörü olumsuz etkiledi. Yücesan, alım gücündeki düşüş ve enflasyonun maliyetler üzerindeki baskısını vurgulayarak, et fiyatlarının gelecekte daha da artabileceğini dile getirdi.

ETBİR Başkanı, yaşanan satış düşüşünün tamamen tüketicilerin alım gücüyle bağlantılı olduğunu vurguladı. Yücesan, "Besicilerimiz, enflasyondan kaynaklanan maliyet artışlarını fiyatlara yansıtmak zorunda kalıyor. Ramazan ayı öncesinde bir hareketlenme gözlemledik, ancak bu durum geçici oldu ve beklenen talep seviyesine ulaşılamadı," dedi. 

Zincirleme Kaza Paniğe Neden Oldu! 8 Araç Birbirine Girdi, Yaralılar Var Zincirleme Kaza Paniğe Neden Oldu! 8 Araç Birbirine Girdi, Yaralılar Var

Fiyatlarda Artış Beklentisi

Yücesan, gelecek dönemlere ilişkin beklentilerini de paylaştı. Yücesan,Ramazan ve Kurban Bayramı'nın ardından, yılın ilk yarısında fiyatların artmasını beklemediğini Ancak, yılın ikinci yarısında enflasyonun yükselme eğilimiyle birlikte fiyatların da artmaya devam edeceği dile getirdi.