Erzurum'da faaliyet gösteren bir döner işletmesinin sahibi olan Mustafa Atmaca, sosyal medya platformu TikTok'ta yaptığı canlı yayın sırasında Atatürk'e hakaret içeren ifadeler kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Atmaca, canlı yayın sırasında bir takipçisiyle tartışırken, "Sen gideceksin bizim toprağımız burası. Arabistan'a da savaşmaya gideriz. Bura da Yemen de Kudüs de bizim toprağımız. Siz İsrail'e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi, laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti" şeklinde ifadeler kullandı.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Bu ifadelerin sosyal medya üzerinden yayılmasının ardından Atmaca'ya yönelik büyük tepki ve eleştiri geldi. Daha sonra Erzurum Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Atmaca gözaltına alındı. Emniyet, Atmaca'nın ifadeleri nedeniyle yasal işlem başlatıldığını ve gözaltı sürecinin devam ettiğini bildirdi.