Zonguldak'ta gerçekleştirilen bir eylemde, 2015 yılında Ankara Garı Katliamı'na tepki gösteren 9 kişi, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. Bu davada SOL Parti üyesi Hüseyin Karadağ da yer alıyordu. 2017 yılında sonuçlanan dava, Zonguldak 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, bir kişiyi beraat ettirirken diğer 8 kişiye 11 ay 20 günden 1 yıl 11 aya kadar hapis cezaları verdi.

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Ceza alan Hüseyin Karadağ, karara itiraz etti, ancak mahkeme itirazı kabul etmedi. Bunun üzerine Karadağ, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi, mahkemenin verdiği kararı ifade özgürlüğü ihlali olarak değerlendirdi. Kararda, "Yargılanan kişinin konuşmaları ve attığı sloganlar ifade özgürlüğü kapsamında ve eleştiri sınırları içinde olduğundan ceza verilmesi ifade özgürlüğünün ihlalidir" ifadelerine yer verildi.

Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından davaya tekrar bakan Zonguldak 5. Asliye Ceza Mahkemesi, Hüseyin Karadağ'a beraat kararı verdi. Mahkeme, "sanığın atılı suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak inandırıcı delil elde edilemediği" gerekçesiyle beraat kararı verdi.