Bakan Bayraktar'ın açıklamasında, Türkiye'de elektrik ve doğalgaz fiyatlarında bir artış öngörmediğini belirtti. Petrol piyasası ve akaryakıt fiyatlarında ise döviz kuru nedeniyle zaman zaman düzenlemeler olabileceği belirtildi. 

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarında Büyüme

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynaklarındaki büyümeyi de dile getirdi. Hidrolik kaynakların 2002 yılındaki 12 bin megavattan bugün 32 bin megavata yükseldiği, rüzgar enerjisinin ise 36 megavattan 12 bin megavata çıktığını ifade etti.

Bakan, elektrik üretiminin yüzde 42'sinin yenilenebilir kaynaklardan geldiği belirtirken, Türkiye'nin bu alandaki kurulu gücünün yüzde 55'ini yenilenebilir enerji kaynaklarının oluşturduğu açıklandı.

Nükleer Enerji 

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Bakan Bayraktar, nükleer enerji alanındaki gelişmeler hakkında da bilgi verdi. İlk nükleer reaktörün bu yıl içinde devreye alınması planlanırken, 2028 yılına kadar toplamda dört reaktörün devreye alınmasının hedeflendiğini belirtti. Bu reaktörler toplamda 4 bin 800 megavatlık bir güce ve yıllık 35 milyar kilovatsaat enerji üretim kapasitesine sahip olacak.