İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç'a, 13 yaşındaki oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla "Çocuğun Cinsel İstismarı" suçlamasıyla 22,5 yıl hapis istemiyle dava açtı. İddianamede, mağdur çocuğun okuldaki öğretmenlere babasından cinsel istismar gördüğüne dair beyanda bulunduğu ve soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Özgür Özel ve Erdoğan Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu Özgür Özel ve Erdoğan Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu

Mağdur çocuğun, 7 Aralık 2023 tarihinde Çocuk İzlem Merkezi'nde verdiği ifadesinde, babasının kendisine, annesine ve kardeşine kötü davrandığını, psikolojik şiddet uyguladığını ve 6-7 yaşlarından itibaren cinsel istismara maruz kaldığını iddia ettiği ifade edildi. Ancak sonradan verdiği ek ifadesinde ise bu kez babasının kendisine ders vermek amacıyla cinsel istismara maruz kaldığını söylediği ve şikayetçi olmadığını ifade ettiği belirtildi.

İddianamede, mağdurun kardeşi T.B.S'nin de mağdurun ifadelerini kısmen doğruladığı bilgisi yer aldı. Ancak anne Benan Saraç'ın, eşi hakkında şikayetçi olmadığını belirttiği ifadesinde, sonradan verdiği ek ifadesinde ise çocuğunun babası hakkında yalan beyanda bulunduğunu itiraf ettiği kaydedildi.

Ender Saraç ise savunmasında suçlamaları kabul etmediğini ve eşiyle olan boşanma davası sonrasında ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan dava öncesi, mağdur çocuğun ilk ifadelerinin samimi ve gerçeği yansıtır mahiyette olduğuna kanaat getirildiği belirtilerek, Ender Saraç'ın "Çocuğun Cinsel İstismarı" suçundan 12 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Dava önümüzdeki günlerde görülecek.