Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şubesi aracılığıyla, internet kullanıcılarını ve sosyal medya platformlarını güvenli şekilde kullanmaları için sahte sitelere karşı uyardı. Bu önemli uyarı, özellikle internet üzerinden yapılan dolandırıcılıkların artması ve kullanıcıların kişisel bilgilerinin güvende olması gerekliliği göz önünde bulundurularak yapıldı.

Vatandaşlara yönelik yapılan uyarıda, bazı internet siteleri ve sosyal medya platformlarında, "profilime kim baktı?", "gizli hesap görme", "takipçi kazanma" gibi cazip vaatlerle kullanıcıları kandırmaya çalışan sahte sitelere karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Emniyet, bu tür içerikleri vadeden sitelerin uzantılarına girilmemesi konusunda kullanıcılara uyarıda bulundu.

Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat

Emniyet yetkilileri, sahte internet siteleri üzerinden sosyal medya hesaplarına ve parola bilgilerine erişmeye çalışan dolandırıcılara fırsat verilmemesi gerektiğini vurguladı. Bu tür sitelerin, kişisel bilgilerin çalınmasına ve dolandırıcılara para kaybettirilmesine neden olabileceğini belirten Emniyet, kullanıcıların bilinçli ve dikkatli olmaları gerektiğini dile getirdi.