2024-EKPSS Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı 2024-EKPSS Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, vatandaşları sosyal medya uygulamaları üzerinden yayılan asılsız vergi ve icra borcu ödeme içerikli iletilere karşı uyardı. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, güvenli internet kullanımını teşvik etmek amacıyla başlattığı SİBERAY programının sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, vatandaşları sahte linklere karşı dikkatli olmaları konusunda bilgilendirdi.

Paylaşımda, vergi ve icra borcu sorgulama ve ödeme içerikli sahte linklere karşı uyarıda bulunularak, "Vergi/icra borcu sorgulama ve ödeme içerikli sahte linklere dikkat. Sosyal medya ya da mesajlaşma uygulamaları üzerinden gelebilecek asılsız içeriklere itibar etmeyin." denildi.

Ayrıca, vatandaşlara hitap edilen paylaşımda şu önlemler önerildi;

Kaynağını bilmediğiniz mesaj içeriklerinde 'ceza ödeme, ceza sorgulama' gibi ifadelerle iletilen sahte bağlantılara karşı duyarlı olun.

'Vergi/icra borcunuz vardır, son ödeme günü' şeklinde panik ve endişe yaratmayı amaçlayan asılsız içeriklere itibar etmeyin.

Teyit edilemeyen kaynaklardan gelen mesaj ve e-posta içeriklerindeki şüpheli bağlantılara tıklamaktan kaçının.

Vatandaşlar, vergi veya icra borçlarını ödemek için resmi kanalları kullanmaları konusunda hatırlatıldı. Paylaşımda, "Bu ve benzeri işlemlerinizi ilgili kurumlara ait resmi uygulama ve internet sitelerini ya da e-Devlet hizmet kapısını kullanarak takip edin." ifadelerine yer verildi.