İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan "SSK ve Bağ-Kur emeklilerine maaş kısıtlaması getirildi" iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Yapılan açıklamada, emekli maaşları ile ilgili olarak mevcut durumun yıllardır uygulandığı ve son aylarda herhangi bir değişikliğe gidilmediği belirtildi.

Açıklamada, 5510 sayılı Kanunun 28'inci maddesi gereğince Bağ-Kur kapsamındaki sigortalılara yaşlılık aylığı bağlanabilmesi için, sigortalının prim ve prime ilişkin borcunun olmamasının şart olduğu vurgulandı. Bu şartın yıllardır uygulandığı ve haberde iddia edilen son aylarda yürürlüğe sokulan bir uygulama olmadığı ifade edildi.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak

Ayrıca, Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'nin 57'nci maddesi uyarınca Bağ-Kur kapsamında geçen hizmetlerle birlikte SSK ve Emekli Sandığı kapsamında aylık bağlanacağı durumlarda, Bağ-Kur kapsamında geçen hizmetlerin prim ve prime ilişkin borçlarının ödenmiş olması gerektiği belirtildi.

Prim borcu olan sigortalılara bağlanacak aylıkların prim borcunun ödendiği tarihi takip eden ay başından itibaren başlatılması düzenlemesinin yıllardır uygulandığı ve son aylarda herhangi bir değişikliğe gidilmediği vurgulandı. Ayrıca, emeklilik başvurularının kasıtlı olarak bekletildiği iddialarının da gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek, kamuoyunun manipülasyona karşı dikkatli olması çağrısı yapıldı.