Elon Musk’ı yakından takip eden hayranları, onun gibi olma hayaliyle doğrudan ustadan öğrenme şansına sahip olabilir. Daha doğrusu Musk'ın kurduğu bir üniversitede eğitim alabilecekler.

Bloomberg tarafından incelenen vergi beyanlarına, milyarderin Austin, Texas’ta öncelikle STEM’i ele alacak bir ilkokul ve ortaokul kurma isteğinde olduğu düşünülüyor. 

Bloomberg’in haberi, Musk’ın hayır kurumları arasında olan The Foundation’ın IRS’e yaptığı vergiden muaf statü başvurusunu ele alıyor. Geçtiğimiz yıl sunulmasının sonra bu Mart ayında onaylanan başvuru, Musk’ın okulu çalışır hale getirmek için kendi servetinin 100 milyon dolarını harcadığını kanıtlıyor. Bloomberg’in haberine göre okul, ABD Güney Kolejler ve Okullar Birliği’nin Kolejler Komisyonu’ndan akreditasyon almayı hedefliyor ve sonunda “genişleyecek” ve “en üst düzey eğitime adanmış bir üniversiteye dönüşecek.” ifadelerine yer veriliyor.

Yani özetleyecek olurda Elon Musk, ABD’de var olan eğitim sisteminden rahatsız olan yüksek öğrenimi yeniden yapamk isteyen kitleye hitap edecek gibi duruyor

“Entelektüel karanlık ağ” olarak isimlendirilen bu büyük kadro, uzun zamandır geleneksel üniversitelerin fazla “uyanmış” yollarını eleştiriyor ve bu nedenle pek çok farklı sefer ideolojik yöntemlere daha uygun yeni eğitim sistemleri oluşturmayı istedi. Ancak bu denemelerin genel olarak pek başarılı olduğu söylenemez.

Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur' Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur'

Elon Musk’ın kendi üniversitesini açmak istemesinin sebebi henüz açıklanmasa da ve bunun neden iyi bir proje olduğunu düşündüğüne dair bir açıklamaya yer verilmedi. Ancak Musk’ın daha önceki konuşmalarında, muhtemelen büyük bir “insanlığa yardım etme” fikrini savunduğu ortaya konulabilir.