Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan güncel verilere göre, eğitim sendikalarının il/ilçe bazlı yetkili sendikalar listesi ve üye sayıları Mayıs ayı içerisinde açıklandı. Bu verilere göre, bazı sendikalar üye sayısını artırırken, Eğitim Bir Sen gibi bazı sendikalar ise ciddi bir üye kaybı yaşadı.

Eğitim Bir Sen, üye sayısında gözle görülür bir düşüş yaşayan sendikalar arasında yer aldı. Bu durum, memur maaşlarının etkisinin yanı sıra sosyal medya üzerinden yapılan eleştiriler ve seçim sürecinin etkileriyle ilişkilendiriliyor. Geçtiğimiz süreçte, Eğitim Bir Sen'e yönelik sosyal medyada pek çok eleştiri getirilmiş ve bu da üye kaybında etkili oldu.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Geçen yıl Eğitim Bir Sen'in üye sayısı 429.792 olarak açıklanmışken, bu yıl bu rakamın 355.165 olduğu belirtildi. Bu da geçtiğimiz yıla kıyasla sendikanın 74 bin 627 üye kaybettiğini gösterdi.