Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuksuz yargılanan Başkan Gürkan ve diğer sanıkların katılmadığı duruşmada, savcı Gürkan'a yöneltilen suçlamaları içeren mütaalasını sundu. Mahkemeye iletilen dosyada, Şükrü Benli'nin kişisel verilerini hukuka aykırı olarak yayma suçundan tutuklanmasının ardından Bulgaristan'da kaçırıldığı iddia edilmişti. Benli'nin, azmettiricinin Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan olduğunu iddia etmesi üzerine başlatılan soruşturma, çeşitli suçlamalara dönüşmüştü.

Savcının mütaalasında, Gürkan'ın Benli'yi tehdit etmekle suçlandığı, şantaja konu olan görüntülerin elde edilmesi ve yayınlanmaması için azmettirdiği iddia edilen olayın Bulgaristan'da kaçırma ve cinsel saldırı ile nasıl gerçekleştiği detaylı bir şekilde anlatıldı. Benli'nin kaçırılıp zorla bir evde tutulduğu, elektrik verildiği, darbedildiği, elbiselerinin çıkarılarak kadın elbisesi giydirildiği, nitelikli cinsel saldırıda bulunulduğu belirtilerek, Gürkan'ın asıl amacının şantaja konu olan görüntülerin elde edilmesi ve yayınlanmaması için zor kullanmak olduğu ifade edildi.

Mütalaada, Gürkan'ın 'nitelikli cinsel saldırı suçuna azmettirmekten' en az 18 yıl, 'nitelikli yağma suçuna azmettirmekten' 10 yıldan 15 yıla ve 'nitelikli hürriyetinden yoksun kılma suçuna azmettirmekten' ise 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istendiği belirtildi. Diğer sanıklar M. T., Ş.G., S.A., S.Y. ve O. K.'nin ise ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi. Sanık avukatlarının mütaala hakkındaki savunmalarını yapmak için süre istemeleri üzerine duruşma, 25 Nisan 2024'e ertelendi.