Galatasaray, Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe'yi sahasında 3-0 mağlup ederek galip geldi ve şampiyonluk kupasını aldı. Maçın ardından düzenlenen törende Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Özbek, maçın çok güzel geçtiğini ve Cumhuriyet'in 100. yılında Galatasaray'ın birlik ve bütünlük içinde Süper Lig şampiyonu olduğunu söyledi. Oyuncuları, teknik kadrosu, taraftarları, camiası, yönetim kurulu ve genel kurulu teşekkür ederek, bu mutlu güne birlikte ulaştıklarını belirtti.

1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs'ta okul var mı? Bankalar 1 Mayıs'ta açık olacak mı? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs'ta okul var mı? Bankalar 1 Mayıs'ta açık olacak mı?

Geçen sezonu 13. sırada tamamladıklarını hatırlatan Özbek, bu sonucun Galatasaray'a yakışmadığını ve kimse tarafından beklemediğini ifade etti. Özbek, rakiplerinin şaşkınlığının ve kabul edememenin bu nedenle olduğunu belirtti. Yeni bir takım kurduklarını, yeni bir antrenör getirdiklerini ve camialarından büyük destek aldıklarını dile getiren Özbek, sevgi ve inanma duygusunun içine girdiği zaman tek bir yumruk olduklarında bu sonuçların kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Şampiyonluğun tadını çıkarmaları gerektiğini belirtti ve önlerinde zorlu bir transfer sezonu olduğunu ve ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Başkan Özbek, Paris Saint-Germain'den kiralanan Mauro Icardi'nin takımda kalması için çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Taraftarların Arjantinli yıldızı çok sevdiğini ifade eden Galatasaray başkanı, "Icardi, herkesin sevdiği, son derece centilmen bir oyuncu. Ayrıca Galatasaray'a gönül vermiş büyük bir golcü. Icardi'nin Galatasaray'da kalması için elimizden geleni yapıyoruz. Henüz erken konuşmadan, yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Umarım olumlu bir sonuç alırız" dedi.
 

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki ikincilik yarışına da değinen Özbek, bugün o maçın sonucuyla ikincinin kim olduğunun belli olduğunu söyledi.