Yeni müfredatın ardından Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama: 'Türkiye için gerçek bir beka meselesidir' Yeni müfredatın ardından Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama: 'Türkiye için gerçek bir beka meselesidir'

Dünyanın en eski bankası Monte Paschi'nin özelleştirilmesinde, İtalya adım attı.

İtalya, kurtarılan Monte dei Paschi di Siena'nın yüzde 25 hissesini satıp, 920 milyon euro (1 milyar $) gelir elde etti. Dünyanın en eski bankasını olumsuz ilk girişimden iki yıl sonra yeniden özelleştirme için girişimde bulundu.

Elde edilen satış, İtalya için Borsada işlem gören en büyük beşinci bankası adına daha kalıcı bir çözüm için zaman fırsatı kazandırdı.

Güçlü istekler nedeniyle İtalya başlangıçta yüzde 20 olarak belirlenen arz büyüklüğünü artırdı. Talep dolayısıyla satışta iskonto Monte Paschi hisselerinin Pazartesi günkü kapanış fiyatı olan 3.07 euroya kıyasla yüzde 4,9 seviyesinde kaldı. İtalya, söz konusu iskonto oranını yüzde 6 seviyesinde öngörmüştü.

Hızla artan faiz oranlarının İtalyan bankalarının kârlarını rekor seviyelere çıkarmasıyla birlikte bankanın net gelirin bu yıl 1,1 milyar euroyu aşacağı tahmin ediliyor.

Bankanın hızlandırılmış talep yöntemiyle gerçekleşen satış işlemine BofA Securities, Jefferies ve UBS Europe aracılık etti.

İşlemin bir parçası olarak Roma, küresel koordinatörlerin onayı olmadan 90 gün boyunca piyasada daha fazla hisse satmamayı taahhüt etti.