Türkiye'deki sigara kullanımı oranları, ciddi derecede artış gösterdi. Yapılan son araştırmalara göre Türkiye, kişi başına düşen ortalama günlük sigara tüketiminde dünya birincisi.

Türkiye'nin Sigara Tüketiminde Dünya Lideri Olduğu Belirlendi

Güncel verilere göre, Türkiye'de kişi başına düşen günlük sigara tüketim miktarı 17,1 adet ile dünyada birinci sıraya yerleşti. Ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve diğer uzmanlar, sigarayı bırakmak isteyenlerin alternatif olarak gördüğü elektronik sigaraların da en az geleneksel sigaralar kadar zararlı olduğunu belirtiyor.

Elektronik Sigaraların Tehlikesine Dikkat Çekiliyor

Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu Oldu Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu Oldu

Elektronik sigaraların, sigaraya göre daha masum bir alternatif olarak görülmesi, uzmanları endişelendiriyor. Elektronik sigaraların içeriğinde bulunan kimyasalların, ağır solunum yetmezliği ve akciğer hasarına yol açabileceği uyarısı yapılıyor. Uzmanlar, sigarayı bırakmak için elektronik sigara gibi alternatiflere yönelmek yerine, daha kararlı ve sağlıklı yöntemlerin benimsenmesi gerektiğini vurguluyor.

Sigara Kullanımı Avrupa'da da Yüksek

Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi'nin raporlarına göre, Avrupa ülkeleri arasında en fazla sigara tüketimi Bulgaristan'da görülüyor. Türkiye ise yüzde 27,3 ile ikinci sırada yer alıyor.

Sigara Bağımlılığının Başlangıcı ve Çocuklar Üzerindeki Etkileri

Çocukluk ve ergenlik döneminde sigara deneyimi yaşayan bireylerin, ilerleyen yaşlarda düzenli sigara kullanımına başladıkları belirtiliyor. Araştırmalar, çoğu sigara bağımlısının 18 yaş civarında düzenli olarak sigara içmeye başladığını ve kısa sürede günlük tüketimlerini artırdıklarını ortaya koyuyor. Özellikle pasif içicilikten çocukların en çok etkilendiği, bu durumun çocuk sağlığı açısından büyük risk oluşturduğu kaydediliyor.