Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredat taslağında T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersine güncel gelişmelere dayalı olarak değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Daha önce "Siyonizm Sorunu" olarak ele alınan konu, "Siyonist Hareketler, Filistin Meselesi ve sömürgeciliğin şekil değiştirmesi" şeklinde genişletilecek. Ayrıca, "Pontus Meselesi, Ermeni Sorunu" başlıkları da "Asılsız Pontus İddiaları, Asılsız Ermeni İddiaları" şeklinde değiştirilecek.

Yeni müfredatta beceri odaklı ve sadeleştirilmiş içeriklerle öğrencilere derinlemesine öğrenme imkanı sunulacak. Müfredat taslağında öğrencilerin, okul dışı öğrenme ortamlarından da yararlanmaları teşvik edilecek. Bu kapsamda, tarihi mekanlar, müzeler, kültür merkezleri gibi yerlerin yanı sıra sınıf dışı etkinlikler de değerlendirilecek.

Instagram yeni özelliği ile gündeme oturdu Instagram yeni özelliği ile gündeme oturdu

Öğretmenlere yönelik öneriler arasında, öğrencilerin BM'ye sunmak üzere "Kıbrıs'taki Türklerin uğradığı haksızlıklar" ile ilgili rapor hazırlamaları önerisi bulunuyor. Ayrıca, öğrencilerin ASALA terör örgütünün şehit ettiği diplomatlar hakkında araştırma yapmaları ve bu olayların Türkiye'nin demokratikleşme sürecine etkilerini değerlendirmeleri istenecek.

Yeni müfredatta ayrıca, PKK/PYD, DEAŞ ve FETÖ terör örgütlerinin milli güvenliği tehdit etmesi ve terörle mücadelenin Türkiye'nin demokratikleşme sürecine etkileri de ele alınacak. Öğrencilere, Türkiye'nin kültürel diplomasi çabalarını anlamalarına yardımcı olmak için TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, TÜRKSOY, Yunus Emre Enstitüsü ve Maarif Vakfı gibi kuruluşların çalışmaları da örnek olarak sunulacak.