Doğalgaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi geçtiğimiz sene 1 Mayıs’ta Resmi Gazete’de paylaşılmıştı.

Bu tebliğ doğrultusunda konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023 tarihinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar olan ilk fatura tahakkukları kapsamındaki sistem kullanım bedellerinin hepsi ile 1 Mayıs 2024 tarihine kadar tahakkuk verilecek sonraki faturalarda 25 Sm3’e kadar olan kısım doğalgaz tüketimine yönelik sistem kullanım bedelleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden sağlanmıştı.

Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi

Aynı karar doğrultusunda ilk faturaların hepsi devlet tarafından ödemesi yapıldı. Sonrasında ise 25 Sm3’e kadar olan kullanım bedelleri bütçeden veriliyordu. Bu çalışmanın neredeyse son günlerine yaklaşıldı. Kararname kapsamında şu anlık bir uzatma henüz açıklanmadı. Bu da sonbahardan sonra yükselecek ve doğalgaz faturalarına zammın yansıyacağını gösteriyor.