Sosyal medyada "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin'in İstanbul Fatih'te işlettiği çay ocağında yaşanan üzücü olayla ilgili soruşturma sona erdi ve katil zanlısı Erkan Baykut hakkında müebbet hapis cezası istendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cerrahpaşa Mahallesi'nde çay ocağı işleten Pişkin'in 31 Ocak'ta iş yerinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen soruşturmayı tamamladı.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

İddianamede, olayın detaylarına yer verildi. Polise yapılan ihbarda, "Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın Yeri" adlı iş yerine giden ekipler, Pişkin'in bıçakla yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bilgisini aldılar. Ardından zanlının izini süren polis ekipleri, Erkan Baykut'u Beyoğlu'ndaki ikametinde banyoda saklanırken yakaladılar.

Zanık Baykut'un ifadesinde, maktul Pişkin'i tanımadığını ve saldırıyı gerçekleştirdiği sırada onu başka bir kişiyle karıştırdığını iddia ettiği belirtildi. Ancak iddianame, olayın planlı bir şekilde gerçekleştirildiğini ortaya koydu. İş yerine giderek saldırıyı gerçekleştiren Baykut, sonrasında kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

İddianamede, zanlının ifadesinde anlattığına göre, saldırının nedeninin, uzun yıllar önce tanıştığı ve sonrasında zarar gördüğünü düşündüğü bir kişi olduğu belirtildi. Ancak yapılan soruşturma sonucunda bu ifadelerin gerçeği yansıtmadığı ve saldırının planlı bir cinayet olduğu ortaya çıktı.

Maktulün kardeşi Mehmet Pişkin'in şikayeti üzerine, zanık Baykut hakkında "kasten öldürme" suçundan dava açıldı. İddianame, Baykut'un müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep ediyor.