Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş, Hırka-i Şerif'in ziyarete açılması vesilesiyle Fatih Camii'nde düzenlenen törende hutbe irat etti ve cuma namazını kıldırdı. Hutbesinde, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği insanlık dışı katliama değinerek, şehitler için rahmet, gaziler için şifa diledi. Aynı zamanda, Gazze'deki dramı hatırlatarak İsrail ürünlerine boykot çağrısında bulundu. Erbaş, Ramazan ayının manevi atmosferinde, Müslümanların mazlumlara destek olmalarını ve zalimlere katkıda bulunmamalarını vurguladı.

Kitap ve bilgiye verdiği önemi de dile getiren Erbaş, Ramazan ayının bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini belirtti. Bu bağlamda, düzenlenen kitap fuarlarının önemine değindi. Fuarların, okuyucuları nitelikli kitaplarla buluşturarak bilgi ve bilinç düzeyinde farkındalık oluşturmayı amaçladığını ifade etti. Ankara ve İstanbul'da düzenlenecek olan fuarlarda, binlerce kitap ve pek çok yayınevinin katılımıyla okuyucuların karşısına çıkılacağını belirtti.

İnşaat Sektörüne Operasyon Çekiliyor: Tekelleşen Firmalar Fiyatları İki Katına Çıkardı İnşaat Sektörüne Operasyon Çekiliyor: Tekelleşen Firmalar Fiyatları İki Katına Çıkardı

Erbaş, kitap fuarlarının yanı sıra çeşitli kültürel etkinliklerin de düzenleneceğini ve söyleşi günlerinde yazarların okuyucularla buluşacağını söyledi. Ayrıca, çocuklara yönelik aktivitelerin de düzenleneceğini belirtti. Bu etkinliklerin, Ramazan ayını bilgiyle zenginleştirmeyi ve ibadet günlerini kitapla bereketlendirmeyi amaçladığını ifade etti. Son olarak, bu değerli hizmetlerde emeği geçen yayınevleri, çalışanlar ve Türkiye Diyanet Vakfı ile Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarına teşekkür etti.