Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen bir etkinliğe katılarak, TİP-1 Diyabetli Öğrenciler İçin Diyabet Sensörü Destek Programı'na katıldı. Yavaş'ın katılımıyla düzenlenen etkinlikte, diyabetle yaşayan öğrencilere yönelik sağlanan destek programı hakkında bilgi verildi ve önemli duyurular yapıldı.

Yavaş, konuşmasında, belediyenin sunduğu hizmetlerden biri olan evlilik öncesi isteyenlere ücretsiz SMA aşısı desteğini hatırlattı ve bu kapsamdaki yeni bir kararı açıkladı. Artık belediyeye evlenmek için başvuran çiftlerden SMA testi talep edileceğini belirten Yavaş, "SMA testini yaptırmayanlara nikah kıymayacağız" dedi. Bu adımın, toplum sağlığına katkı sağlamak amacıyla atıldığını vurgulayan Yavaş, SMA hastalığının ciddi sonuçlar doğurabileceğini ve bu testin yapılmasının önemine değindi.

Ayrıca, Yavaş, belediye tarafından sosyal destek verilen 30 yaş altındaki kişilere ücretsiz HPV aşısı yaptırma kararı aldıklarını da duyurdu. HPV'nin kanser türlerine neden olabilen bir virüs olduğunu belirten Yavaş, bu aşının önemine dikkat çekti. Toplumun sağlık bilincini artırmak ve kanserle mücadelede etkin bir rol oynamak amacıyla bu kararın alındığını ifade etti.