Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında ortaya attığı asılsız iddialara karşı güçlü bir tepki verdi. Yapılan detaylı yazılı açıklamada, İsrailli yetkililerin Filistin halkına yönelik tarihi zulüm ve katliamlarına vurgu yaparak, bu eylemler karşısında hukuki meşruiyetten yoksun olduklarına dikkat çekildi.

AK Parti, esnaf, emekli ve dar gelirli için yeni yol haritası hazırlıyor! AK Parti, esnaf, emekli ve dar gelirli için yeni yol haritası hazırlıyor!

Açıklamada, gerçeklerin dile getirilmesinden rahatsız olan Netanyahu'nun ve Eli Cohen'in, Sayın Cumhurbaşkanımız aleyhindeki asılsız iftiralarının, kendi suçlarını örtmeye yetmeyeceği ve uluslararası toplumun dikkatini başka yöne çeviremeyeceği belirtildi. İsrailli yetkililerin, dünya kamuoyu tarafından derin infial yaratan hastaneleri bombalama ve masum kadınları, çocukları öldürme gibi suçlarına karşı açık bir hesap sorulacağı vurgulandı.

Ayrıca, bu tür insanlık suçlarının azmettiricileri ve faillerinin er ya da geç yargılanacaklarına vurgu yaparak, Türkiye'nin Gazze'deki acil duruma karşı çıkma ve Filistin halkının haklı davasını destekleme konusundaki kararlılığının devam edeceği ifade edildi. Türkiye'nin, uluslararası arenada bu tür haksızlıklara karşı daha etkin bir şekilde harekete geçme çağrısını sürdüreceği belirtildi.