CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ogün Samast'ın tahliyesi hakkında keskin bir dille eleştiri yöneltti. KKTC ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Özel, bu kararı "sözün bittiği yer" olarak nitelendirerek, adalet sistemine yönelik ciddi suçlamalarda bulundu.

Özel, "Sözün bittiği yerdeyiz. Ogün Samast iyi halden serbest kalıyorsa, bu memlekette adaletin a'sından bahseden gerçekten vicdansızdır."  dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Tepkisi

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya üzerinden duruma tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, yargı sisteminin çifte standardını eleştiren sert ifadeler kullandı. Samast'ın serbest bırakılması, siyasi ve toplumsal alanda geniş yankı buldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız

Kılıçdaroğlu, "Milletin oyuyla seçilmiş Milletvekilini, yasaya aykırı bir biçimde cezaevinde tutmak için "yargı krizi" çıkaranlar, katilleri serbest bırakıyor. Kardeşliğimize kurşun sıkanlar, kadınlara, çocuklara kasteden "iyi halliler" dışarıda; gazeteciler, siyasetçiler içeride… 'Aslanım benim, aferin Erdoğan…" dedi.