Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'deki olayları değerlendirirken Batılı ülkelerin İsrail'e verdiği destek konusunda ciddi eleştirilerde bulundu. Fidan, bu tutumun bölgesel güç dengelerini etkileyebileceğine inandığını ifade ederek, politik tavırların da değişeceği bir süreç öngördü.

Ayrıca, Gazze'deki olayların Batı'nın ve Avrupalıların itibarını olumsuz etkilediğini vurgulayarak, bu durumun jeostratejik bir kırılma noktasına işaret etti. İnsanlık nezdinde, özellikle genç jenerasyonlar açısından Batılı ülkelerin birikimli kredilerini kaybettikleri ve bu itibarı geri kazanmanın zor olacağına dikkat çekti. Özellikle, Ukrayna-Rusya meselesinde sergiledikleri tutumun Gazze konusunda ikiyüzlülüğe neden olduğunu belirtti.

Fidan, bölgedeki güç dengelerinin değişmesiyle politik tavırların evrileceğine inanarak, ABD'nin ve İsrail'in en yakın müttefiki olarak kabul edilen ülkelerin çaresizlik içinde olduklarına dikkat çekti. Batılı ülkelerin İsrail'e kayıtsız şartsız destek vermelerinin ciddi bir sorun olduğunu vurgulayarak, bölge ülkelerinin karşı güç geliştirmek isteyeceği bir denklem ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Fidan, Gazze'deki olayların bir daha yaşanmamasını isteyen ülkelerin büyük bir silahlanma ve güç arayışına girebileceği ihtimaline dikkat çekti. Ayrıca, bölge ülkeleri olarak Gazze meselesinde ilk defa bir temas grubu oluşturduklarını belirterek, bu birlikteliğin baskı oluşturarak önemli bir rol oynadığını ve söylem birliği sağladığını ifade etti.