Türkiye'de 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerde cumhurbaşkanının belirlenmesi için adayların salt çoğunluğunu sağlayamaması üzerine 28 Mayıs'ta seçimler tekrarlandı. Yeniden yapılan seçim sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

LGS ne zaman 2024? Liselere Geçiş Sistemi sınavı giriş yerleri ne zaman açıklanacak? LGS ne zaman 2024? Liselere Geçiş Sistemi sınavı giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

Seçim sonrasında vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de Erdoğan'ın oluşturacağı kabine oldu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konuyla ilgili olarak A Haber'deki bir konuşmasında şu açıklamalarda bulundu:

"Kabine isimleri her türlü şekilde belirlenebilir. Cumhurbaşkanımız, yeni kabinede Türkiye'nin gelecek yüzyılına yakışır, genç ve dinamik bir ekip kuracağını belirtmişti. Şimşek, her zaman bu süreçte görevinden ayrılsa bile destek vereceğini ifade etti." Kalın, sürecin "önümüzdeki günlerde daha da netleşeceğini" ve "Kabine'de olup olmaması fark etmeksizin Mehmet Bey'in ekonomi politikalarımıza katkıda bulunmaya devam edeceğini" vurguladı.