Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret ettiği sırada yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız hiçbir zaman çalışan kesimlerin satın alma güçlerinin erimesine müsaade etmemiştir.

Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi

Halkımıza ne söz verdiysek önümüzdeki süreçte bunları birer birer hayata geçireceğiz." Yılmaz, parti teşkilatlarının önemine vurgu yaparak seçim döneminde gösterdikleri gayretten dolayı teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Seçimlerin ardından halkın beklentilerini karşılamak için planlı ve programlı adımlar atacaklarını belirtti.

Ayrıca, 12. kalkınma planının gündeme geleceğini ve orta vadeli programın yenileneceğini söyledi. Yılmaz, enflasyonun düşürülmesi ve etkilerinin toplumsal kesimlerde minimize edilmesi için politikaları hayata geçireceklerini, çalışan kesimlerin satın alma güçlerinin erimesine izin verilmeyeceğini belirtti. Ayrıca asgari ücretle ilgili çalışmaların temmuz ayında başlayacağını ve üç kesim arasında müzakerelerin gerçekleştirileceğini ifade etti.