İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Öğretmenler Günü Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde önemli müjdeleri paylaştı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Cumhurbaşkanı, konuşmasına 22 yaşındayken terör örgütü PKK tarafından Batman'da katledilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'a ithafen hazırlanan bir sinema filmini izlediklerini belirterek başladı. Şehit Aybüke Öğretmenin hayatını ve mücadelesini anlatan bu filmi izlemenin önemine vurgu yaptı.

Emekli öğretmenlere geçen ay bir defaya mahsus yapılan 5 bin liralık ilave ödemenin, 10 milyon 430 bin emeklinin hesaplarına yatırıldığını açıkladı. Ayrıca, çiftçi ve esnaf emeklilerinin de dahil olduğu 4 milyon 689 bin emeklinin bu ödeme imkanından faydalanması için önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini Meclis'e sunacaklarını belirtti.

Eğitim öğretim bütçesine değinen Erdoğan, 2002 yılında 10,3 milyar lira olan bütçenin bugün 652 milyar liraya çıktığını ifade etti. Bu sayede 15 milyon 120 bin emeklinin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin tarihi bir dönemeçten geçtiğini ve Cumhuriyet'in 100. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirtti. Ayrıca, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü "100 yılı inşa edenler, 100 yılı inşa edecekler" temasıyla kutladıklarını ifade etti.

Eğitimdeki gelişmelere de değinen Erdoğan, öğrenci sayısını düşürerek kaliteli bir eğitimi hedeflediklerini vurguladı. Kamuda görev yapan öğretmenlerin yüzde 80'inin iktidarları döneminde atanmış olduğunu ve her yıl ortalama 40 bin öğretmen ataması gerçekleştirdiklerini söyledi.

Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı

Ayrıca, 2024-2025 eğitim öğretim yılında 19 bin 468 dersliği daha hizmete açacaklarını söyleyerek, eğitimdeki altyapıyı güçlendirmeye devam edeceklerini açıkladı.