Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından bölgeye yardım ve iyileştirme çalışmalarının devam edeceğini açıkladı. Erdoğan, "Asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını hızla sarıyoruz. Sizlere söz verdiğimiz gibi inşallah önümüzdeki aylardan itibaren deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlayacağız" dedi.

Deprem bölgesindeki iyileştirme çabalarına dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerde ağır hasar gören şehirlerin sadece binalarla değil, aynı zamanda ticari, ekonomik ve sosyal hayatlarıyla da yeniden ayağa kaldırılacağını vurguladı. Bu kapsamda, bir yıl içerisinde 319 bin konutun inşasının tamamlandığı bilgisini paylaşan Erdoğan, toplamda 680 bin konut ve 170 bin ticari alanın inşa edilerek 850 bin bağımsız bölümün tamamlanmayı planlandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca "EXPO 2023 - Kahramanmaraş" programına video mesaj göndererek etkinliğin önemini vurguladı. EXPO 2023'ün şehrin ekonomik, kültürel, ticari ve sosyal hayatına ciddi katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti. EXPO 2023'ün, doğa dostu bir şehir ve duyarlılık temasıyla düzenlendiğini ve ulusal ve uluslararası katılımcıların yer aldığı bir etkinlik olduğunu belirtti.

Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi

Erdoğan, bu önemli organizasyonun başarısına katkı sağlayan tüm kurumları ve belediyeleri tebrik etti. Ayrıca, EXPO 2023'ü ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlere hoş geldiniz dileklerinde bulundu ve organizasyonun tüm katılımcılar için hayırlara vesile olmasını diledi.