Gram altın fiyatları, son dönemdeki İsrail-Filistin çatışmasının etkisiyle yükselişini sürdürüyor. Altın piyasası üzerinde baskı oluşturan bir dizi faktöre rağmen, bölgesel gerilimler ve jeopolitik belirsizlikler altın talebini artırarak fiyatlarını yukarı çekiyor. Uzmanlar, altın fiyatlarındaki bu artışın yatırımcılar için önemli bir fırsat olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Özellikle Ortadoğu'da yaşanan çatışmalar ve İsrail ile Hamas arasındaki gerginlik, altına olan güveni artırıyor. Altın, genellikle güvenli liman olarak kabul edilir ve jeopolitik belirsizlikler arttığında yatırımcılar bu kıymetli metale yönelebilirler. İsrail-Filistin çatışmasının yanı sıra, küresel düzeydeki diğer sıkıntılar ve yüksek enflasyon endişeleri de altın talebini artırıyor.

ABD ekonomisindeki yüksek enflasyon ve Federal Rezerv'in (Fed) faiz oranlarını yavaş yavaş artırma politikaları, altın fiyatlarının baskı altında olmasına neden oluyordu. Ancak son dönemdeki çatışma, altın fiyatlarını yükseltti. Ons altın, son altı işlem gününde yükseliş gösterdi.

Bakan Şimşek Rezevlerdeki Artış Miktarını Açıkladı! 'Ekonomide Güven Artıyor' Bakan Şimşek Rezevlerdeki Artış Miktarını Açıkladı! 'Ekonomide Güven Artıyor'

Kuyumcu Ömer Faruk Saydam, yıl sonuna kadar altın fiyatlarında büyük bir yükseliş beklenmediğini belirtiyor, ancak 2024'e gelindiğinde altının tekrar 2.000 TL seviyesine ulaşabileceği tahmininde bulunuyor. Saydam, altının uzun vadeli yatırımlar için ideal bir seçenek olduğunu ve özellikle döviz yerine altına yatırım yapılmasını tavsiye etti.