Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi? Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin ardından AK Parti'nin toplantısında konuştu. 7 Ekim'den itibaren İsrail'in Filistin'e yönelik eylemlerine işaret ederek, bu konudaki duyarlılığının sorgulanamayacağını vurguladı. Erdoğan'ın ifadeleri şöyleydi:

"Benim ve ekibimin Filistin konusundaki duyarlılığını sorgulayacak bir durumda kimse yoktur. Filistin davası, hayatımızın merkezindedir. 'One Minute' diyerek katillere karşı cesaretimizi gösterdik. Tıpkı Milli Mücadele dönemindeki Kuvay-i Milliye gibi, Hamas da aynı öneme sahiptir. Bu gerçeği dile getirmenin bedeli ağır olsa da, ben Recep Tayyip Erdoğan, ömrüm yettiğince Filistin'in yanında olmaya ve onların sesi olmaya devam edeceğim. Yaptıklarımız her zaman anlaşılmayabilir, ancak Filistin'e olan hassasiyetimizi sorgulayanlar, yaptıkları haksızlığı anlayacak ve utanca boğulacaklar."

Erdoğan, İsrail'in 14 bin çocuğu öldürdüğünü ve Hitler'in eylemlerini geride bıraktığını belirtti. Hamas'ı terör örgütü olarak gören ve İsrail'in lehine konuşanlara rağmen, Filistin'in özgürlük mücadelesini her zaman destekleyeceklerini söyledi. Türkiye'nin 85 milyon vatandaşının sorumluluğunu taşıdıklarını ve atılan adımların her zaman görülmeyebileceğini, ancak Filistin konusundaki duyarlılıklarını sorgulayanların sonunda mahcup olacaklarını ifade etti. Erdoğan, Gazze ve tüm Filistin'i, onların bağımsızlık mücadelesini içtenlikle selamladığını sözlerine ekledi.