Yerel seçimlerin öncesinde, İBB adayları Murat Kurum ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatleri içerisinde özellikle ilk sırada bulunan ulaşım sıkıntısında çözüm getirecek raylı sistem yatırımlarına yönelik ilk hamle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da inşaası bakanlık tarafından yürütülen şu anki Altunizade - Çamlıca Camii - Bosna Bulvarı Metro Hattı projesinin, İstanbul'un kalabalık yerleşim noktalarından olan Kazımkarabekir ile Bahçelievler mahallelerine kadar devam edeceğini belirtti. Metro hattının uzatılması projesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla birlikte 6 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete'de paylaşıldı. Toplam 6 kilometre uzunluğundaki "Bosna Bulvarı- Bahçelievler- Kazım Karabekir Metro Hattı" yapım işini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kabul etti. Proje için etüt ve fizibilite yapılandırma planlarının bitmesinin hemen sonrası yatırım programına dahil edilerek çalışmalara adım atılacak.

PROJE 6.3 MİLYAR LİRA OLACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklmaış olduğu bilgiler kapsamında, proje bedeli yaklaşık 6.3 milyar lira olan, 6 kilometre uzunluğunda ve 4 istasyondan meydana gelen hat, saatte 80 kilometre hıza ulaşabilecek. Söz konusu hat bittiğinde, Altunizade İstasyonu'nda Üsküdar - Çekmeköy hattıyla Marmaray'a, Kazımkarabekir İstasyonu'nda da Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu ile entegre olacak. Altunizade İstasyonu'ndan başlayan hat, Ferah Mahallesi, Çamlıca ve Bosna Bulvarı istasyonlarından, Yavuztürk İstasyonu'nda ulaşıp, buradan iki ayrı yola açılacak. Hattın bir kısmı Güzeltepe ve Bahçelievler istasyonları ile Rasathane'ye, bir kısmı da Kazımkarabekir İstasyonu'na uzanacak. Bu sayede Üsküdar ve Ümraniye'nin yoğun nüfusu olduğu mahallelerinde metro yürüme mesafesinde olacak.