HDP ve İYİ Parti'nin her ilden kendi adayları ile yerel seçimlere gireceklerini açıklaması CHP'yi zora soktu. Ana muhalefet partisi HDP'nin kendi adayı ile yarışacağını duyurduğu, İYİ Parti'nin de rest çektiği büyükşehirleri korumanın derdini yaşarken, bir yandan da kulislere başladı.

İstanbul ve Ankara'yı elinde tutmak için çalışmalara başlayan CHP'nin bu süreçte izleyeceği yol haritası ise kamuoyu tarafından merak edilmeye başlandı.

Yeni Şafak'tan Uğur Duyan'ın haberine göre CHP kulislerini hareketlendiren söz konusu açıklamaların pazarlıkta eli yükseltmek amacıyla yapıldığı görüşünü savunanların,  "Tabanları bir koz olarak bize karşı kullanıp ellerini güçlendirmek istiyorlar. Ancak görmedikleri CHP'nin oyu. Biz olmazsak iki partinin de oyu boşta kalıyor" dediği öğrenildi. Kaynaklar ise "Genel Merkez İYİ Parti ve HDP arasında bir seçim yapmak zorunda bırakıldı" diyerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay öncesinde sıkıntılı bir süreçten daha geçeceğini söylüyor.

Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa