Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, CHP'li belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarının endişe verici boyutlarda olduğunu açıkladı. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerin yönetiminde bulunan CHP'li belediyelerin resmen borç batağında olduğu ortaya çıktı.

Bakan Işıkhan, Ankara'nın Keçiören ilçesinde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederken yaptığı konuşmada, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP'li belediyelerin SGK'ya olan borçlarına dikkat çekti. Belediyelerin öncelikli olarak devlete ödemesi gereken işçilerin sigorta prim borçlarını dahi ödeyemediğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, son 5 yılda prim borcunun 20 kat artarak iflasın eşiğine geldiğini vurgulayan Işıkhan, benzer durumların İstanbul ve İzmir gibi diğer CHP'li belediyelerde de olduğunu dile getirdi. CHP'nin belediyeciliğinin "talan belediyeciliği" olduğunu öne süren Bakan, partinin siyasetinin de "yalan siyaseti" olduğunu iddia etti.